Zoek
Lamsbiefstukje met gegrilde rammenas
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 lamsbiefstukjes a 150 g
1 grote rammenas
2 dl lams- of kalfsfond
200 g zure room
Bertolli extra vergine olijfolie
2 el Solo vloeibaar
4 plakjes pancetta (italiaanse spek)
4 grote bloemige aardappels
2 el gehakte bieslook
2 el zongedroogde tomaat
2 el rozemarijn (gehakt)
2 el graanmosterd
1 flesje bier van hoge gisting
2 teentjes look
Bereiding
1
Doe de graanmosterd, de geperste look ven de olijfolie voor de marinade in een
2
kom en leg er de biefstukjes 24 uur op voorhand in. Zet afgedekt in de koelkast.
3
Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn en haal het kruim eruit. Hou apart.
4
Snijd de pancetta in dunne reepjes en versnipper de zongedroogde tomaatjes.
5
Voeg beide samen en doe er de zure room, de gehakte bieslook en het
6
aardappelkruim bij. Meng alles tot een gladde puree en vul er de uitgeholde aardappelen opnieuw mee.
7
Schil de rammenas en snijd hem in plakken van 1 cm dik. Kook die in gezouten
8
water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
9
Haal de biefstukjes uit de marinade en zet de marinade in een sauspannetje op1
0
het vuur. Laat voor de helft inkoken, voeg dan de fond en het bier toe. Laat weer tot saus dikte inkoken. Breng op smaak met peper en zout.1
1
Leg de rammenas tussen een grillklem, wrijf in met wat Solo Vloeibaar en kruid1
2
bij met barbecue- of aardappelkruiden. Ook provençaalse kruiden zijn hier erg1
3
lekker bij.1
4
Zet de gevulde aardappelen aan de zijkant van de grill en rooster de1
5
lamsbiefstukjes een vijftal minuutjes aan elke kant op een matige grillstand.1
6
De laatste 4 minuutjes van de gaartijd van het vlees leg je de groente erbij.1
7
Rooster ze aan beide zijden.1
8
Laat het vlees 5 minuutjes warm rusten voor je het aansnijdt. Dien op met het1
9
ingekookte biersausje.
Lamsbiefstukje met gegrilde rammenas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Cannelloni van rammenas en zalmtartaar
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Oestertempura, gemarineerde groenten en mayonaisepunt met hoisinsaus
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zoetzure rammenas met worst
210 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbiefstukje Met Spruitjes, Geroosterde Paprika En Amandel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Lams-Biefstukjes Met Mosterdsaus
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept