Zoek
Gebakken everzwijnfilet gepaneerd met noten
4
55 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 dl rode wijn
2 dl wildfond
2 eetlepels Solo
4 eetlepels tafelsuiker
1 dl light room
zout
800 g everzwijnfilet
peper
8 kastanjes (voorgekookt)
4 aardappelen
4 vijgen (verse)
100 g walnoten (gehakt)
Bereiding
1
Spoel de aardappelen en kook ze in gezouten water zonder ze te schillen.
2
Snij de aardappel aan de bovenzijde voorzichtig open en haal er zoveel mogelijk ‘pulp' uit.
3
Meng de aardappelpulp met de geplette kastanjes en de light room en breng op smaak met zout en peper.
4
Vul de aardappelen opnieuw met dit mengsel.
5
Halveer de vijgen en strooi er suiker over.
6
Zet ongeveer 15 minuten in een oven van 190° C.
7
Snij de everzwijnfilet in kleine schijven van gelijke dikte.
8
Bak het vlees in de Solo (in een pan die ook in de oven mag). Strooi er de noten over en zet kort in de oven.
9
Haal het vlees uit de pan. Blus de pan met de rode wijn, laat kort inkoken en voeg de fond toe. 1
0
Laat alles inkoken tot een lichtgebonden saus en controleer of de saus goed gekruid is. 1
1
Warm intussen de gevulde aardappel op. Schik het vlees op voorverwarmde borden, leg er de vijgen en de aardappel naast en overgiet met de saus.
Gebakken everzwijnfilet gepaneerd met noten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min
Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept