1 Snij van de Emmental net zo veel sneden van 5 mm dikte als er tussenribstukken zijn.
2 Bak de gepareerde lamsrug goudbruin in een braadpan met 2 eetlepels Solo gedurende 5 tot 6 minuten.
3 Leg de lamsrug daarna in een stoofpan met 10 cl water, kruid met zout en peper en bestrooi met tijm.
4 Bak hem zonder deksel gedurende 10 minuten in een op 250° C voorverwarmde oven.
5 Maak de courgettes en de bloemkool schoon, snij de groenten en stoof ze ongeveer 15 minuten in een pot met de rest van de Solo.
6 Haal de lamsrug uit de oven en maak een inkeping tussen de ribben zonder het vlees helemaal los te snijden. Steek de kaas tussen de koteletten. Laat ongeveer 10 minuten op 250 °C bakken in de oven met de aanbakjus en de helft van de tijm.
7 Dien de hele lamsrug op met gesmolten Emmental voor je de koteletten snijdt. Serveer met de gestoofde groenten.
Gegrilde lamsrug met tijm gevuld met emmental is een recept van Solo Open Kitchen