Zoek
Lamskroontje met dragonsausje en seizoengroenten
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 lamskronen
6 eetlepels Solo
zout
1 dl rode wijn
2 dl lamsjus of kalfsfond
3 jonge worteltjes
peper
100 g boontjes
2 dl light room
dragon gehakt
geraspt emmenthal
8 groene asperges
100 g tuinbonen
Bertolli Extra Vergine
4 kerstomaatjes
4 charlotte-aardappeltjes
1 teentje knoflook
Bereiding
1
Schil de worteltjes, snij ze in plakjes en kook ze al dente in gezouten water.
2
Kook de boontjes en de groene asperges gaar in gezouten water en spoel ze direct daarna koud om de kleur te behouden.
3
Neem de tuinbonen uit de schil en kook ze af, spoel ze koud en ontdoe de bonen van hun pel.
4
Maak een kruisje in ieder kerstomaatje en besprenkel ze met olijfolie en gemalen peper.
5
Plaats ze in de oven om te verwarmen.
6
Kook de aardappeltjes in de schil gaar en laat ze afkoelen.
7
Schil ze en leg ze in een gratineerschaal.
8
Kook de light room in voor een derde met de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
9
Bak de lamskronen mooi bruin in 2 eetlepels Solo en breng ze op smaak met zout en peper. 1
0
Plaats ze acht minuten in een oven van 180° C. 1
1
Neem ze uit de pan en blus met een scheutje rode wijn. 1
2
Voeg de lamsjus of kalfsfond toe en laat inkoken tot er een lichtgebonden saus ontstaat. 1
3
Zeef de saus en werk op met de rest van de Solo. Voeg de dragon toe. 1
4
Nappeer de aardappeltjes met de room en bestrooi ze met de gemalen emmentalerkaas. 1
5
Plaats de aardappeltjes onder de grill van 180° C en laat de kaas gratineren. 1
6
Smelt Solo in een pan en voeg de groenten toe om ze terug op te warmen, breng op smaak met zout en peper. 1
7
Snij de lamskroon in gelijke koteletjes en leg ze op de borden, nappeer met de saus en versier met de groentjes en de gegratineerde aardappeltjes.
Lamskroontje met dragonsausje en seizoengroenten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebraden runderborststuk
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak van everzwijn onder een paddenstoelkorst en een mandje wintergroenten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde reefilet, kastanjes
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Met Kappertjessaus
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroontje In Rode Wijn
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroontje met granaatappel en geitenkaastaboulé
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroontje met aardappelgratin
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept