Zoek
Frodoburger
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels Solo
zout
1 bosje verse koriander
400 g lamsgehakt
50 g paneermeel
1 ei
4 eetlepels mayonaise
1 kiwi
2 eetlepels Solo
bloem
4 pita broodjes
2 uien
4 koffielepels kerrie
peper
0.5 rode paprika
1 sinaasappel
1 eetlepel gemberstroop
4 blaadjes sla
Bereiding
1
Pel de uien en snij ze in ringen.
2
Bewaar de grote ringen, snipper de rest heel fijn.
3
Bak de uisnippers in de Solo met 2 koffielepels kerrie, peper en zout tot ze zacht zijn.
4
Snipper de paprika fijn, hak de koriander en pers een halve sinaasappel.
5
Verwarm de oven voor op 200°C.
6
Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, het sinaasappelsap, het uimengsel, de paprikasnippers en 2 eetlepels gehakte koriander.
7
Bewaar de mix in de koelkast.
8
Meng voor het sausje de mayonaise met 2 kl kerrie, de gemberstroop, een scheutje sinaasappelsap, peper, zout en 2 eetlepels gehakte koriander.
9
Schil de andere helft van de sinaasappel en snij in mooie plakken. 1
0
Schil de kiwi en snij die ook in plakjes. 1
1
Was de sla en droog goed. 1
2
Vorm 4 platte schijven van het gehaktmengsel. Bak ze in 15 min. bruin in de Solo.1
3
Verwarm de broodjes in de oven. 1
4
Bestrooi de uiringen met een beetje bloem en bak ze in het vet van de hamburgers. 1
5
Leg op elk broodje wat sla en een gehaktschijfje. Werk af met het kerriesausje, het fruit en de uiringen en de koriander.
Frodoburger is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker