Zoek
Hartverwarmende ovenschotel Moussaka met ricotta
4
65 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kblokje Knorr bouillon FInesse Tuinkruiden
2.5 dl melk
6 eetlepels Maïzena Express voor Witte Sauzen
250 g lamsgehakt
100 g ricotta
4 eetlepels Solo Vloeibaar
Zout
4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
2 kleine uien
1 grote aubergine
2 tomaten
1 teentje knoflook
1 eierdooier
1 citroen
peper
1 theelepel oreganopoeder
Bereiding
1
Snij de uien fijn en de aubergine in blokjes.
2
Besprenkel daarna de aubergine onmiddellijk met citroensap.
3
Bak de aubergine kort in wat Solo en kruid met peper en zout.
4
Bak het vlees met de rest van de Solo, kruid met oregano ,voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe en laat een tiental minuutjes sudderen.
5
Kook intussen de melk en bind met de Maïzena Express voor Witte Sauzen en voeg peper, zout en eidooier toe.
6
Klop er de ricotta onder.
7
Meng de aubergine met het gehakt en voeg 1 geperst teentje knoflook en het blokje Knorr toe.
8
Doe het vlees in een ovenschotel, overgiet het met de saus en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
9
Plaats de ovenschotel in de oven en laat gedurende 45 minuten gaar worden op 180°.
Hartverwarmende ovenschotel Moussaka met ricotta is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartverwarmende herfstschotel met prei
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartverwarmende Thaise soep
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept