Zoek
Varkenssteak met gesmolten uien
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 dl bruine vleessaus
4 wortelen
1 appel
1 eetlepel bruine suiker
2 dl light room
8 eetlepels Solo vloeibaar
zout
720 g varkenssteaks
300 g bladspinazie met room
4 aardappelen
1 mergpompoen
3 uien
1 glas rode wijn
10 g kerriepoeder
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 160°.
2
Pel de uien, snij ze in ringen en laat ze in Solo smelten tot ze gaar zijn.
3
Strooi de suiker erover en laat ze op een zacht vuur karameliseren.
4
Voeg de rode wijn toe en laat onder een deksel inkoken tot een uiensaus.
5
Bereid de spinazie zoals aangeduid op de verpakking.
6
Snijd de aardappelen, wortelen en mergpompoen in de vorm van olijven.
7
Kook ze beetgaar in gezouten water en laat ze verder garen in Solo. Kruid naar smaak.
8
Kruid de varkenssteaks.
9
Bak ze bijna gaar in hete Solo, schik ze in een vuurvaste schotel en bedek met de spinazie en fijne schijfjes appel. 1
0
Peper lichtjes en bak af in de voorverwarmde oven. 1
1
Kook de bruine vleessaus, werk af met de light room en kruid met de kerrie en zout. 1
2
Schik de uiensaus in het midden van vier warme borden en leg daar de steaks op. 1
3
Lepel de saus rond de steaks. Schik als laatste de groenten er rond.
Varkenssteak met gesmolten uien is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept
Tomatensteak
Bekijk recept
Tomatensteak
Bekijk recept