Zoek
Varkenshaasje gevuld met spinazie
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g oesterzwammen
100 g mager varkensgehakt
30 g Maizena expres voor bruine sauzen
25 g Solo
450 g bladspinazie
3.5 dl trappistenbier
600 g varkenshaasje
1 eetlepel honing
versgemalen peper
1 sjalot
1 wortel
1 ui
2 takken groene selder
Bereiding
1
Stoof de bladspinazie in Solo.
2
Halveer het varkenshaasje in de lengte om op te vullen, maar niet doorsnijden.
3
Snijd de oesterzwammen in kleine stukken en bak ze in Solo.
4
Meng de helft van de bladspinazie met het varkensgehakt, de honing, 5 cl trappistenbier en de gebakken oesterzwammen.
5
Kruid met de versgemalen peper.
6
Vul het varkenshaasje met deze mengeling en bindt het dicht
7
Kruid het vlees, laat het goed bruinen in Solo, maar niet garen.
8
Verwarm de oven voor op 180°.
9
Bak het vlees met de fijngehakte sjalot, wortel ui en selder verder in de oven gedurende 30 minuten. 1
0
Haal het vlees uit de braadpan, ontvet de pan en bevochtig met de rest van het trappistenbier.1
1
De helft laten inkoken, passeren door een zeef en op smaak brengen. 1
2
Bind de saus met de Maïizena. 1
3
Snijd het vlees in medaillons, schik het op een bedje van de resterende spinazie .
Varkenshaasje gevuld met spinazie is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept