Konijn in kriekbier gestoofd met gebakken appel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de helft van de boter en kleur de konijnenbouten rondomrond, kruidt met zout en peper. Voeg de ui toe en laat kort mee stoven, strijk de bouten in met de mosterd en overgiet met het bier. Voeg het bouillonblokje toe en zet het deksel op de pan, laat een uur stoven en voeg dan de pruimen toe, laat opnieuw een half uur stoven.
  • 2 Snij de appel in plakjes en bak de partjes in de resterende boter en strooi er de suiker over, laat karameliseren. Giet de jus door een zeefje en bindt met wat maïzena, breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Schik de bouten op warme borden, lepel er de jus met de pruimen over, garneer met de appeltjes en serveer met gekookte of gebakken aardappelen.

Konijn in kriekbier gestoofd met gebakken appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept