Peerdeschep (streekgerecht Antwerpen)

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Benodigdheden:
  • 2 1,2 kg paardenstoofvlees, 4 uien, peper, zout, muskaatnoot, 4 laurierblaadjes, 2 eetlepels varkensreuzel(vet), 1 snede peperkoek, 2 eetlepels bessengelei, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn, 1 flesje bruin tafelbier, ½ reep bittere chocolade.
  • 3
    Voorbereiding
    :
  • 4 Smet de reuzel in een pan met dikke bodem en bruin daarin de blokjes vlees en de gehakte uien aan. Overgiet met bier en voed de snede peperkoek toe die aan één kant is bestreken met gelei en aan de andere kant met mosterd. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot, azijn en laurier. Laat op een laag pitje onder deksel stoven tot het vlees gaar is. Roer geregeld door om aanbakken te voorkomen en zorg ervoor dat de peperkoek de saus indikt. Roer er op het einde van de kooktijd de chocolade door tot die gesmolten is. Serveer met boerenbrood en bruin tafelbier.

Peerdeschep (streekgerecht Antwerpen) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofschotel van paardenvlees uit Antwerpen
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen uit Antwerpen
0 min
Bekijk recept
Opgevulde Kip uit Antwerpen
0 min
Bekijk recept
Varkenshaasje op zijn japans
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept