Karbonade met uiensaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de karbonade 15 minuten voor het bakken uit de koelkast.
  • 2 Pel en snij de uien in dunne ringen.
  • 3 Dep de karbonade vlak voor het bakken met keukenpapier droog en bestrooi ze met zout en peper.
  • 4 Schenk de Solo in een pan op een hoog vuur. Leg de karbonade in de pan zodra de Solo mooi bruin wordt. Bak ze op een hoog vuur in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  • 5 Draai het vuur laag. Braad de karbonades in 25 minuten bruin en gaar.
  • 6 Schuif de karbonade aan de kant (of leg ze even op elkaar). Voeg de uienringen met de suiker aan de pan toe en bak ze 5 minuten mee.
  • 7 Zet dan het vuur hoog en voeg de azijn en enkele seconden later een kopje heet water toe. Laat de saus even pruttelen.

Karbonade met uiensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse groentetaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met rode ui en mandarijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met ajuinsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse hutspot met sintletter
30 min-
Bekijk recept

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept