Lamskoteletjes met porto

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Groentjes heel even stomen en dan glaceren in wat solo met olijfolie, goed kruiden met peper en zout.
  • 2 De aardappels en zoete aardappels schillen en koken (20 min) pureren en opkloppen met het eigeel, de boter en de room tot een luchtige puree is bekomen, kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  • 3 De lamskoteletjes kruiden en bakken in wat solo met olijfolie.
  • 4 Het vlees verwijderen uit de pan en even laten rusten, intussen de pan blussen met de port en de bouillon toevoegen, en een paar takjes rozemarijn. goed laten inkoken en kleine klontjes boter al roerend toevoegen om een glanzende saus te bekomen.
  • 5 Puree in een serveerring doen en de koteletjes ernaast leggen met de groentjes en versieren met een takje rozemarijn.
  • 6 Saus zeven en erbij serveren.

Lamskoteletjes met porto is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porto tonic
Snack
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept