1 Pers de limoenen in een grote mengkom. Snij de platte peterselie, koriander en munt in zeer fijne reepjes en voeg ze bij het limoensap. Meng met de couscous.
2 Was de tomaten en snij ze zeer fijn. Doe hetzelfde met de courgette. Meng de tomaten en de courgette bij de couscous en kruid met peper en zout en een fikse scheut olijfolie. Laat rusten tot de couscous is gegaard (opgezwollen).
3 Snij de kip in gelijke stukken en steek ze op een brochettestok. Kruid met peper en zout en laat kort aanbakken. Overgiet de brochettes met het marinademengsel* en laat de kip verder garen in de oven.
4 Voor de marinade
5 kook de rum, voeg de mosterd en de suiker toe en laat goed doorkoken, tot het geheel een stroperige massa wordt.
6 Snij de mozzarella in ‘brunoise’ (dobbelsteentjes) en kruid met de fijn gesneden lavas. Plooi een tortillawrap open, beleg één helft met de mozzarella en plooi de wrap weer toe. Laat een grillpan goed warm worden en grill de wrap.
7 Doe een bosje peterselie in een blender, doe er de olijfolie bij en maal zeer fijn. Gebruik deze olie, samen met een takje munt, als afwerking.
Frisse tabouleh met spies van kip is een recept van Solo Open Kitchen