Lamsspiezen met citroen en olijven

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  • 2 Snij de komkommer in kleine blokjes en dep hem droog met keukenpapier.
  • 3 Roer de Griekse yoghurt in een schaal, samen met de dressing, 1 teentje uitgeperste knoflook en 1 eetlepel Italiaanse kruiden.
  • 4 Schep de komkommer erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel 15 minuten staan.
  • 5 Snij het vlees in blokjes van 3 cm.
  • 6 Snij de citroen in de lengte in 4, en daarna elk partje in Steek de blokjes vlees op 8 houten spiesjes of 4 lange metalen spiezen: wissel af met de plakjes citroen, de salieblaadjes (of rozemarijn) en de olijven.
  • 7 Meng de Solo Vloeibaar met 2 teentjes uitgeperste knoflook, 1 eetlepel Italiaanse kruiden en wat zout en peper naar smaak.
  • 8 Bestrijk de spiesen met dit mengsel en rooster ze in 8-10 minuten mooi bruin op de barbecue. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze dan opnieuw met het kruidenmengsel.
  • 9 Serveer de spiesen met de komkommersaus.

Lamsspiezen met citroen en olijven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Lamsspiezen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rozemarijn-lamsspiezen Met Kruidige Yoghurt
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept