1 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
2 Snij de komkommer in kleine blokjes en dep hem droog met keukenpapier.
3 Roer de Griekse yoghurt in een schaal, samen met de dressing, 1 teentje uitgeperste knoflook en 1 eetlepel Italiaanse kruiden.
4 Schep de komkommer erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel 15 minuten staan.
5 Snij het vlees in blokjes van 3 cm.
6 Snij de citroen in de lengte in 4, en daarna elk partje in Steek de blokjes vlees op 8 houten spiesjes of 4 lange metalen spiezen: wissel af met de plakjes citroen, de salieblaadjes (of rozemarijn) en de olijven.
7 Meng de Solo Vloeibaar met 2 teentjes uitgeperste knoflook, 1 eetlepel Italiaanse kruiden en wat zout en peper naar smaak.
8 Bestrijk de spiesen met dit mengsel en rooster ze in 8-10 minuten mooi bruin op de barbecue. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze dan opnieuw met het kruidenmengsel.
9 Serveer de spiesen met de komkommersaus.
Lamsspiezen met citroen en olijven is een recept van Solo Open Kitchen