Gehaktballejtes met citroensaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het broodkruim even weken in water. Pel de sjalot en snipper fijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn en pers het vruchtvlees uit.
  • 2 Vermeng het gehakt met het uitgeknepen broodkruim, de sjalot, de citroensap en het ei. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed en maak er balletjes van. Bestuif ze lichtjes met bloem.
  • 3 Breng de bouillon aan de kook. Schep de balletjes er voorzichtig in. Laat ze in 20 min gaar worden tegen de kook aan.
  • 4 Klop de eidooier los met de room. Doe er het citroensap bij. haal de pan met bouillon van het vuur. Schep de balletjes er met een schuimspaan uit.
  • 5 Breng de bouillon weet tot tegen de kook aan en giet er het roommengsel bij. roer goed en laat een beetje indikken. Kruid naar smaak met peper en zout. Doe de gehakballetjes bij de saus.
  • 6 Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Giet af en vermeng met de balletjes en de saus.

Gehaktballejtes met citroensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept