2 Scil met een scherp mes de sinaasappelen en de citroen tot op het vruchtvlees. Verwijder het vruchtvlees tussen de vliezen en vang ondertussen het sap op boven een kommetje.
3 Meng de maizena door het sap.
4 Verhit 1 eetl boter in een braadpan en bak de varkensmignonnettes goudbruin aan beide zijden gedurende 2 min.
5 Verlaag het vuur en laat de mignonnettes nog verder garen gedurende 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
6 Bak ondertussen de ui glazig in 1/2 eetl boter en giet er de kippenbouillon over. Laat 1 à 2 min koken. Voeg het sap van de sinaasappelen en citroen toe en laat opwarmen tot een licht gebonden saus. Voeg eventueel een klontje suiker toe en het vruchtvlees van de citrusvruchten. Kruid naar smaak met peper en zout en warm alles nog eens goed op.
7 Leg 1 mignonnette op een bord en lepel er de citrussaus rond. Serveer met aardappelkroketten en sperzieboontjes
Varkensmignonnettes met citrussaus is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Goudbrasem in zoutkorst met boter van citrusvruchten