1 Zet de gewassen bieten onder water. Voeg zout toe en breng op een hoog vuur aan de kook.
2 Verminder het vuur wanneer het water kookt en laat gedurende 3 uur verder garen.
3 Koel af onder stromend water. Schil ze en snij ze in kleine stukjes.
4 Meng boekweitmeel en tarwemeel in een grote kom. Maak een kuiltje en voeg de eieren toe. Meng alles met een klopper.
5 Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer alles om tot een gladde massa. Voeg op het einde een mespuntje zout en een straaltje Solo Vloeibaar toe.
6 Laat het beslag 1 uur in de koelkast rusten.
7 Bak de pannenkoekjes zoals gewone pannenkoeken.
8 Mix de fijngesneden bieten in een blender gedurende op een hoge stand.
9 Breng de coulis tijdens het mixen op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Voeg op het einde zout en peper toe. 1
0 Maak een insnijding in de kastanjes. Plaats ze 10 minuten in een oven van 200 °C.1
1 Pel ze daarna zorgvuldig. Kook de kastanjes gedurende 15 minuten in gezouten water. 1
2 Laat ze uitlekken en bewaar ze op een droge plaats. 1
3 Blancheer alle groentjes. Laat ze schrikken onder koud water. Zorg ervoor dat de groentjes beetgaar zijn. 1
4 Kruid het vlees flink met peper en grof zout. Laat aan beide kanten bruinen in de Solo Vloeibaar en plaats 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat rusten tot de sappen zich losmaken en snij het vlees in stukken.
Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet is een recept van Solo Open Kitchen