Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof het vlees langzaam gaar, samen met de knoflook, de gember, de peper, de safraan, het kaneelpijpje en de olijfolie.
  • 2 Doe intussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de amandelen, een scheutje olijfolie, de Solo, de suiker, de honing, het kaneelpoeder en het sesamzaad.
  • 3 Laat dit mengsel langzaam karameliseren.
  • 4 Schik het vlees in een tajine en verdeel er het pruimenmengsel over.
  • 5 Bestrooi met sesamzaad.

Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept