Biefstuk in peperroomsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de boter in een warme pan, als de boter niet meer schuimt, de biefstukken kruiden met peper uit de molen en in de pan doen. Goed aanbakken aan één kant, omdraaien, daarna de andere kant (niet met een vork in prikken), best en baktang gebruiken, kruiden met zout op de gebakken zijde. De biefstukken bakken naar keuze bakken, bleu, saignant, a point of bien cuit. Uit de pan halen en warm houden onder aluminiumfolie. Een scheut whisky in de pan gieten en aansteken (niet onder de dampkap), blussen met de fond. De bakresten goed losschrapen en laten inkoken, dan room en de peperbolletjes toevoegen.
  • 2 De saus naar keuze kruiden met peper&zout. Opdienen met zelf gesneden frietjes.
  • 3 U kunt voor het opdienen ook nog wat ketchup in de saus doen, een heel andere smaak.

Biefstuk in peperroomsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Roastbeef met peperkorst en peperroomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met pepersaus en witlofsla
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene-peperroomsaus
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept