Filet mignon met sinaasappel en pijnboompitten

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de schil van 3 sinaasappelen met een zestesnijder, pers vervolgens de zes sinaasappelen. Laat de solo smelten in een braadpan en bak er de filet mignon in aan, tot het vlees mooi bruin is, kruiden met peper&zout. Haal uit de pan, doe de honing, het sinaasappelsap, de zestes, de ui en de pijnboompitten in de pan, schraap de bakresten los, kruid met peper&zout. De het vlees terug in de pan (saus), dek af en laat 30 minuten garen. Overgiet het vlees regelmatig met de saus. Haal het vlees uit de pan, laat even rusten onder aluminiumfolie en snij daarna in dikke schijven. Dresseer het vlees op warme borden, napeer het met de saus en serveer met kroketjes en een salade van witloof en veldsla met een partje tomaat.

Filet mignon met sinaasappel en pijnboompitten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept