Zoek
O babi babi
4
180 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg spiering
1cm gember
1koffielepeltje sambal oelek
1koffielepeltje sambal Brandal
2 teentjes look
2 uien
8 soeplepels Zoete sojasaus
8 soeplepels zoute sojasaus
Bereiding
1
Snij de spiering in grote stukken, meng dit samen met de uien, gember, sambal en look.
2
Laat dit minstens een uurtje marineren in de ijkast en gesloten pot.
3
Nadien, als U dit opent, treden je smaakpapillen op volle toeren.
4
Verwijder de uien, want anders worden die zwartgeblakerd, bak het vlees aan en op het laatst de uien.
5
Doe dit alles in een pruttelpot.
6
Doe de sojasaus in de pan samen met water, laat dit even koken en voeg dit bij het vlees.
7
Een paar uurtjes laten sudderen, en als je het de dag nadien opeet, wedden dat je je duimen en vingers aflikt.
8
Is lekker met rijst, maar ook de overschot met frans brood.
9
Smullen Maar!1
0
Dit kan ook met andere soorten van vlees klaargemaakt worden.
O babi babi is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Saté babi
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi ketjap met groenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi pangang express
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept