Bloemkool met curry

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de bloemkoolroosjes in groentenbouillon al dente.
  • 2 (Kook in niet te veel bouillon, anders gaat te veel smaak verloren.
  • 3 Roosjes moeten net onderstaan. )
  • 4 Laat de bloemkoolroosjes uitlekken en hou warm. Hou de bouillon over voor je saus.
  • 5 Bak ondertussen de spekreepjes mooi bruin in een hoge pan en bak dan ook de champignons mee. Als alles bruin is, strooi je e wat bloem over.
  • 6 Giet de light room over de spek en champignon mengeling en leng nog wat aan met de bouillon. Kruid met muskaatnoot, peper en evt. wat zout. Doe er dan flink wat currypoeder bij.
  • 7 Doe dan de bloemkool in de currysaus en laat nog even koken.
  • 8 Is heel lekker met rijst, maar ook met gegrild stokbrood.

Bloemkool met curry is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept