1 snijd de gepelde sjalotjes,in de lengte ,in 6partjes .snipper het gepelde knoflookteentje en verkruimel de kaas.verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken snel aan beide kanten bruin.bestrooi het vlees met peper en zout,neem het uit de pan en houd het afgedekt met aluminiumfolie warm.bak in de achtergebleven boter de sjalotjes en knoflook zachtjes ca 4min.schenk de wijn erbij en breng aan de kook .schraap hierbij de aanbaksels van de panbodem los.laat de wijn tot de helft inkoken.voeg de creme fraische toe en breng het geheel al roerende aan de kook.voeg de verkruimelde kaas toe en laat die al roerende zachtjes smelten.leg de biefstukken in de saus en voeg het uitgelopende vocht toe.laat de biefstukken ca1min warm en rose worden serveer de biefstukken met de saus en de sjalotjes erover.lekker met pasta en geroosterde tomaten .je kan ook in de plaats van biefstukken varkensfilet gebruiken en bak de filet ca5min per kant bruin en gaar
biefstuk met gorgonzolasaus en sjalotjes is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing