Gekonfijte venkel met kippenbout

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de citroenen en snij in stukken van 4, stop in een weckbokaal en vul op met grof zout. Voeg tijm, laurier, jeneverbessen en kruidnagel toe. Deksel op de bokaal en laat minstens 12 uur rusten.
  • 2 Maak de venkel schoon en snij overlangs in schijven van 2 cm, bestrooi met peper&zout en overgiet met olijfolie, laat 10 min. garen in de microgolfoven op 600 W.
  • 3 Kruid de kippenbouten en bak ze gaar en bruin in wat olijfolie.
  • 4 Serveer de kippenbout en een plak venkel op een warm bord, samen met enkele partjes gemarineerde citroen.
  • 5 Serveren met gekookt of gebakken aardappelen.

Gekonfijte venkel met kippenbout is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip van de Antillen met zelfgemaakte pindakaas
2 uur-
Bekijk recept
Joodse kippensoep stap-voor-stap
1u15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Gemberhartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept