8 Laurier / tijm en peterseliestengels samenbinden
9 • Paprika1
0 Paprika 10 minuten in de oven zetten (xxx°C)1
1 Ontvellen 1
2 In blokjes snijden1
3 • Champignons1
4 Proper maken met borsteltje1
5 In stukken snijden1
6Voorbereiding :1
7 • Vlees mooi bruin sauteren met een weinig boter in een marmite1
8 Indien te veel vocht in de marmite, vocht afgieten en vlees verder laten sauteren1
9 (vlees mag niet stoven). Het opgevangen vocht wordt later bij de bereiding gevoegd.2
0 • Als vlees bruin ziet: tomatenpuree toevoegen, en even mee laten opwarmen.• Alles uit de marmite in een kom doen.• In diezelfde marmite een beetje boter doen, laten smelten en de prei en de vette mirepoix indoen. Het geheel even laten stoven gedurende ( 20 minuten).• Vlees boven op de groenten scheppen.• Kruiden toevoegen: peper & zout paprikapoedermarjoleinkruidnagel Bouquet-garni stukjes paprika• Het geheel overgieten met de wijn en de kalfsfond• Het geheel laten sueren (deksel op pot) gedurende 1,5 tot 2 uren tot het vlees mals is.• Op het laatste (20 min) er de champignons bijvoegen• Bouquet-garni verwijderen