Hazenbout met bospaddestoelen en linzen

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de hazenbouten mooi bruin in Solo en leg ze in een kookpot.
  • 2 Bak in dezelfde pan de brunoise aan en voeg die bij de haas.
  • 3 Doe er het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de kruidnagels, de peperbolletjes, sinaasappelschillen, zout en look bij.
  • 4 Bevochtig met de wijn en de fond en laat gedurende 1 uur en een kwartier stoven (het vlees moet mals zijn).
  • 5 Neem het vlees uit de saus, zeef en laat tot de helft inkoken.
  • 6 Doe er de aalbessengelei bij en bind met de roux.
  • 7 Doe de rest van de Solo in de pan en bak er de spekblokjes en sjalotjes in.
  • 8 Voeg er de schoongemaakte paddestoelen bij, laat die even meebakken en doe ze in de saus.
  • 9 Voeg ook de gekookte linzen en de salieblaadjes bij de saus. 1
  • 0 Verdeel het vlees over diepe borden en schep er de saus met paddestoelen bij.

Hazenbout met bospaddestoelen en linzen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Klassieke hazenpeper
120 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met gemarineerde haas
1u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde hazenbout met gemarineerde rode koolsalade
2 uur-
Bekijk recept
Hazenbout Met Sinaasappelsaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept