Zoek
Carpaccio van kalfsfilet met citroen
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g verse paddestoelen
2 dl azijn
2 dl water
2 dl notenolie
1 takje laurier
peperkorrels
2 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels Bertolli extra vergine
400 g kalfslendestuk of kalfsfilet
rucola
Bereiding
1
Borstel de paddenstoelen schoon, snij de grote exemplaren in vier stukjes, de kleine in twee stukjes.
2
Kook azijn, water en notenolie op met de laurier en de peperkorrels.
3
Kook de paddenstoelen 4 à 5 minuten in dit mengsel, haal ze uit het vocht en laat ze afkoelen.
4
Maak een vinaigrette van balsamicoazijn en olijfolie.
5
Snij het vlees in dunne plakjes en leg het op koude borden.
6
Bestrooi het voorzichtig met zout en peper en lepel er de vinaigrette over.
7
Garneer met de paddestoelen en de rucola.
Carpaccio van kalfsfilet met citroen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Schnitzel, citroen en courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept