Couscous van lamspiesjes met pruimen

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de 4 kruiden, de tijm, een beetje zout en de Solo Vloeibaar in een schotel of een plastic pot. Voeg er de blokjes lamsvlees aan toe, meng alles goed dooreen, dek de schotel af met folie of sluit de pot en laat het mengsel 1 uur tot 1 nacht marineren.
  • 2 Later of de volgende dag haal je de pitten uit de pruimen, schuif je de stukjes vlees op spiesjes, afgewisseld met pruimen die met de marinade werden bestreken. Laat de spiesjes 2 minuten aan elke kant bakken op de barbecue of op een witgloeiend voorverwarmde gietijzeren plaat.
  • 3 Schil de jonge uien en snij ze fijn. Giet de marinade in een kookpotje, voeg er de jonge uien aan toe en verwarm het geheel. Voeg er het citroensap aan toe, meng en neem de pot haast onmiddellijk daarna van het vuur.
  • 4 Maak de couscouskorrels klaar zoals aangegeven op de verpakking, rooster de amandelen in een witgloeiende pan en meng ze onder de warme couscous. Dien de spiesjes op met het mengsel van couscouskorrels en amandelen en overgiet alles met een scheutje marinadesaus.
  • 5

Couscous van lamspiesjes met pruimen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept