4 snijd de selder in grote toch niet te groot stukken
5 maar wel de dunste kanten van de selder
6 schil de ui en snijd die in grote stukken
7 schil de paprikas en snjd ze ook in grote stukken
8 smelt 2 blokjes rundsboullionblokjes in 75 ml water
9 voorbereideing vlees:1
0 snijd de rosbief in blokken zoals voor fondue1
1 snijd een paar uien in schijven1
2 leg in een schaal een laag uiringen1
3 dan een laag vlees1
4 strooi op het vlees tijm en marjolein1
5 en leg terug uiringen boven op het vlees1
6 herhaal dit tot al het vlees tussen de uiringen ligt1
7 laat dit een nacht op een koele plaats marineren1
8 bereiding van het stoofpotje1
9 haal het vlees uit de schaal en vantussen de uiringen2
0 neem een pot om in te stovendoe boter in de pot en laatde pot heet wordenals de boter gesmolten is en de pot is heetdoe dan het vlees in de pot laat het vlees langs beide kanten bruin bakken en kruid met vleeskruiden, peper uit de molen; geraspte kruidnoot (volgens smaak)strooi er daarna wat bloem over en roer ff omblus met rundsboullion en laat ff stovendoe er het kuipje groentenbouillon van knorr bijna 15 min doe je er de selder , wortels , en rapen in en laat ff verder sudderenna een 20 min doe je er de paprika en wat prinsessenbonen bijook 2 soeplepels zoetzure zilveriutjeslaat dit verder suddderen tot alles gaar issmakelijk