Italiaanse lasagne

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de peterselie fijn, snijd de wortel in dunne plakjes, snijd de selder, pancetta (of bacon) , knoflook en ui klein.
  • 2 Giet de ontvelde tomaten af en bewaar het vocht
  • 3 Kook de lasagnebladen in diep water gedurende 10 min. Bewaar 10 cl van het kookvocht. Spoel de bladen af onder koud water. Meng de ricotta met het kookvocht.
  • 4 Snijd de mozarella in dunne plakjes.
  • 5 Verhit de olijfolie in een pan en bak de pancetta. Voeg de peterselie, wortel, selder, look en uit toe. Laat 12 min zachtjes stoven. Voeg het gehakt en een beetje zout toe. Laat 10 min staan op middelhoog vuur.
  • 6 Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe. Laat weer 5 min stoven.
  • 7 Voeg de ontvelde tomaten en het vocht toe. Laat een uur stoven met het deksel op de pan
  • 8 Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de bodem van een schaal met de saus. Vervolgens lasagnebladen en daarna de ricotta. Bestrooi met de parmezaanse kaas. Bedek met de saus en vervolgens met mozarella en parmezaanse kaas. Herhaal dit nogmaals en eindig met de saus, bedekt met mozarella en parmezaanse kaas. Zet de schaal 25 min in de hete oven en vervolgens 5 min onder de grill voor een goudbruin korstje.

Italiaanse lasagne is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept