- Snipper de uien fijn."},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- Snij het spek in stukjes."},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- Klop de eieren goed los met de room en de geraspte kaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout."},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- Smelt de boter in een braadpan. Bak de uien op een zacht vuur gedurende ong. 10 min. tot ze glazig zijn."},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- Haal de uien uit de pan en doe er de stukjes spek in. Bak ze tot ze knapperig zijn. Laat wat afkoelen."},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm met een diameter van 28 cm. Doorprik het enkele keren met een vork."},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- Verdeel de uien en het spek over het deeg en giet er gelijkmatig de geklopte eieren over."},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- Schuif de quiche in een op 200°C voorverwarmde oven en laat 35 à 45 min. bakken. Als de quiche te bruin wordt, dekt u ze losjes af met aluminiumfolie. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uikomt."},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- Serveer de quiche warm of lauw met een fris groen slaatje."},{"@type":"HowToStep","text":"10. (Los blad Colruyt)"}],"recipeYield":"4 "}