Kalfsblanquette

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het kalfsvlees in kleine stukken en bak het aan in wat solo, liefst in een gietijzeren kookpot of een kookpot met dikke bodem. Maak 1 ui, 1 wortel, de prei en de selder schoon. Bind het kruidentuiltje samen met keukentouw. Steek de kruidnagel in de andere schoongemaakte ui. Doe bovenvermelde groenten ongesneden bij het vlees en voeg 2 liter water toe. Breng aan de kook en kruid met pezo. Laat 20 à 30 minuten garen onder deksel. Pel de zilveruitjes,maak de 2 overige wortelen schoon en snij in plakjes. Besprenkel de wortel en de zilveruitjes met water, laat ze 1 minuut koken in een sauteuse met deksel met 20 gr solo en een snijfje zout. Maak de champignons schoon en snij in vieren. Voeg deze bij de zilveruitjes en wortelen. Zeef het kalfsvlees, vang het vocht/bouillon op, verwijder de groenten, hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Smelt 50 gr solo in de kookpot en voeg er de bloem bij, laat de bloem even meebakken om bloemsmaak te verwijderen, niet laten bruinen. Blus met de opgevangen kalfsbouillon en laat al roerend indikken. Voeg er 2 dl room bij en laat nog even warmen. Breng op smaak met pezo en voeg er het vlees, de wortelen, de zilveruitjes en de champignons bij. Serveer met aardappelen en versier met gehakte peterselie.

Kalfsblanquette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Traditionele kalfsblanquette
2 uur-
Bekijk recept
Kalfsblanquette met amandelen en rozijnen
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette (2)
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette met groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Traditionele kalfsblanquette
2 uur-
Bekijk recept
Kalfsblanquette met amandelen en rozijnen
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette (2)
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette met groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept