2 1/2 eetlepel boter verhitten sjalot 3 minuten bakken op laag vuur.Knoflook pellen en erboven uitpersen en meebakken.Van de fond een 1/2 eetlepel apart zetten en de rest bij het sjalotje schenken.Sherry en saffraan toevoegen en aan de kook brengen.
3 Mengsel op hoog vuur aan de kook brengen en in laten koken tot ongeveer 1 dl. Mengsel zeven en tot gebruik wegzetten.
4 In een droge koekenpan de amandelschaafsel roosteren. Honing en de apart gehouden 1/2 eetlepel fond door elkaar roeren.
5 Koteletjes bestrooien met zout en peper.De rest van de boter in de pan verhitten.Koteletjes in ongeveer 4 minuten licht bruin bakken,halverwege keren.
6 koteletjes uit pan nemen.Koteletjes bestrijken met honingmengsel.De koteletjes nog 1 minuut om en om bakken. Saffraanmengsel opnieuw verwarmen,koksroom erdoor roeren en ongeveer 1 minuut al roeren laten koken.Saus op smaak brengen met zout en peper.Saus op borden schenken en koteletjes erin leggen.Bestrooien met geroosterde amandelschaafsel.
Lamskoteletten met saffraan cherry saus is een recept van Solo Open Kitchen