Lam in kruidenkorst met aardappelgratin

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, was ze en snij ze in schijfjes. Schik ze dakpansgewijs op een met Solo ingevette ovenschaal en bestrooi met look en rozemarijn.
  • 2 Voeg de melk en de light room toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Laat 1 uur in de oven bakken op 220°C.
  • 4 Kruid de lamscarrés met peper en zout en bak ze bruin in een braadpan met 40 g Solo Vloeibaar.
  • 5 Hak de kervel, de peterselie en de dragon. Voeg er het broodkruim of het paneermeel aan toe en meng dit alles met 100 g zachte Solo.
  • 6 Strijk het kruidenmengsel op de lamscarrés en laat 7 minuten op 220°C bakken in de oven.
  • 7 Haal de lamscarrés van de bakplaat en blus met rode wijn en de kalfsfond. Laat inkoken en kruid met peper en zout.
  • 8 Snij de carrés en voeg er de saus aan toe.
  • 9 Schik de lamscarrés op een bord, samen met wat basilicumblaadjes en de fijne ajuinringen. Serveer met de gratin.

Lam in kruidenkorst met aardappelgratin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lentestoofschotel met lam
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout gemarineerd met koffie
1 uur-
Bekijk recept