Zoek
Kalfshamburger met munt, peterselie
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Hamburger:
800 g kalfsgehakt
Solo Vloeibaar
4 takjes verse munt
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel dragon
2 sjalotjes
2 eitjes
Aardappelsalade:
250 g krielaardappeltjes
1 ui
1 handje gehakte peterselie
2 eetlepels mayonaise
1 koffielepel mosterd
1 scheutje azijn
peper en zout
Bereiding
1
Hamburger:
2
Kruid het gehakt met peper en zout en meng er een eitje onder.
3
Hak de munt, peterselie, dragon, de sjalotjes en de uien fijn en meng ze onder het gehakt.
4
Maak er hamburgers van.
5
Laat de hamburgers een uurtje rusten in de koelkast, zodat ze goed stevig worden.
6
Aardappelsalade:
7
Was de krieltjes en kook ze met de schil in gezouten water.
8
Giet ze af en pel de krieltjes.
9
Maak een dressing met de mayonaise, de mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water. 1
0
Kruid af met peper en zout. 1
1
Giet de dressing over de aardappels en voeg er de gehakte peterselie en de gehakte ajuin aan toe. 1
2
Kruid verder af met peper en zout.1
3
Bak de hamburgers in een beetje Solo. 1
4
Serveer de hamburger met de aardappelsalade. Voeg er ter versiering nog enkele verse kruidenblaadjes aan toe.
Kalfshamburger met munt, peterselie is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept