Vleeskoek met Provençaalse saus

6
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Snij de champignons in
  • 4
  • 2
    - Snij de sjalotten in fijne ringen.
  • 3
    - Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
  • 4
    - Snij de courgette in gelijke blokjes van 1 cm.
  • 5
    - Boen de aardappeltjes schoon.
  • 6
    - Snipper de peterselie fijn.
  • 7
    - Schik de vleeskoek in een grote ovenschotel en besprenkel met 1 el olijfolie. Plaats de ovenschotel in een op 180°C voorverwarmde oven en laat gedurende 30 min. gaar worden.
  • 8
    - Voeg de sjalotten, de paprikareepjes, de courgetteblokjes en de aardappelen toe.
  • 9
    - Doe er de gepelde tomaten bij en overgiet alles met de bouillon.1
  • 0
    - Kruid de groentjes met de kruiden en roer goed onder.1
  • 1
    - Plaats de ovenschotel opnieuw in de op 180°C voorverwarmde oven en laat gedurende 1u verder garen.1
  • 2
    - Voeg de champignons toe aan de ovenschotel en roer ze mee onder de groenten. Laat nog 30 min. gaar worden.1
  • 3
    - Zet de oven uit en laat het gebraad nog 10 min. rusten. Kruid de groenten eventueel nog bij naar smaak met peper en zout.1
  • 4
    - Snij de vleeskoek in fijne sneetjes en serveer met de Provençaalse groetjes. Bestrooi met peterselie.1
  • 5 (Colruyt Lekkere gezinskeuken, 34)

Vleeskoek met Provençaalse saus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

vleeskoek met kersen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-vleeskoek
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept