3 snij met een dresseerring 8 rondjes uit de peperkoek. Bak deze kort aan in een pan. Snij de pastei in 4 schijven en druk hier met de dresseerring uit elke schijf een rondje. Wentel de hele ganzenlever even in de bloem, kruid met peper en (grof) zout. Bak kort aan in een hete pan. Steek ook hier 4 rondjes uit. Eerst keg je een rondje peperkoek, daarop volgt een laagje ganzenleverpastei, terug een laagje peperkoek, waarop de ganzenlever. Hierrond draperen we de gerookte eend. Werk af met bovenaan een beetje granaatappel.
4 Voor de mango-currysiroop:
5 Voor anderhalve dl water gebruik je ongeveer 50 g suiker. Laat dit opwarmen en doe de curry erbij. Leg mooie schijfjes mango in deze massa. Laat inkoken tot een mooie siroop. Haal de mango eruit en dresseer mooi op je bord. Ook de saus kan je nu op je bord dresseren.
6 Voor het slaatje:
7 Enkele mooie blaadjes jonge spinazie, en een beetje granaatappel.
8 foto: Alix Cornu
Praline van ganzenlever en pastei van ganzenlever is een recept van Solo Open Kitchen