1 Snij de uien in grove stukken. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Verwijder de harde kern van het witloof en snij grof.
2 Smelt 1 el solo in een ruime kookpot en bak het vlees beetje bij beetje bruin, kruid met peper&zout.
3 Voeg de stukken ui, tijm en het laurierblad toe en bak nogmaals 2 à 3 minuten.
4 Doe er de stukken peer bij en overgiet eerst met het bier en dan de bouillon. Bouillon toevoegen tot al het vlees onder staat. Laat ongeveer 90 minuten sudderen op een matig vuur.
5 Smelt 2 el solo in een pan en bak het witloof gedurende 3 minuten. Kruid met peper&zout en meng met de honing. Neem het vlees van het vuur en roer er voorzichtig het witloof onder. Laat nog ongeveer 20 minuten opwarmen. Serveer met gekookte aardappelen of frietjes.
Runderstoofvlees met stoofpeertjes. is een recept van Solo Open Kitchen