1 Ajuin fijn snijden. Gehakt met paneermeel, eieren en ajuin tot mooie, losse massa onder elkaar mengen. Smaken met peper en zout.
2 Hiervan bollen (Klopse) rollen van een 7cm. doorsnee.
3 Klopse zachtjes koken in water tot gaar. Klopse afzetten en in het water met een deksel laten staan.
4 Boter laten smelten, boter bijvoegen en mengen tot een roux . Bouillon toevoegen en goed kloppen tot mooie saus. Citroenen uitpersen en aan saus tovoegen.
5 Klopse uit water scheppen en in saus leggen.
6 De Klopse op vuur laten staan. (juist niet koken).
7 Ondertussen aardappelen schellen, wassen en koken. Als aardappelen klaar dan de Klopse afwerken .
8 Eigeel loskloppen in room en onder de saus (Klopse) roeren, alsook de kappertjes.
9 Königsberger Klopse opdienen met aardappelen
Königsberger Klopse ( Pools-Duits ) is een recept van Solo Open Kitchen