Königsberger Klopse ( Pools-Duits )

6
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ajuin fijn snijden. Gehakt met paneermeel, eieren en ajuin tot mooie, losse massa onder elkaar mengen. Smaken met peper en zout.
  • 2 Hiervan bollen (Klopse) rollen van een 7cm. doorsnee.
  • 3 Klopse zachtjes koken in water tot gaar. Klopse afzetten en in het water met een deksel laten staan.
  • 4 Boter laten smelten, boter bijvoegen en mengen tot een roux . Bouillon toevoegen en goed kloppen tot mooie saus. Citroenen uitpersen en aan saus tovoegen.
  • 5 Klopse uit water scheppen en in saus leggen.
  • 6 De Klopse op vuur laten staan. (juist niet koken).
  • 7 Ondertussen aardappelen schellen, wassen en koken. Als aardappelen klaar dan de Klopse afwerken .
  • 8 Eigeel loskloppen in room en onder de saus (Klopse) roeren, alsook de kappertjes.
  • 9 Königsberger Klopse opdienen met aardappelen

Königsberger Klopse ( Pools-Duits ) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpot Op Zijn Duits
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duits Donker Brood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Duits Donker Brood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Donker Duits Brood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept