Varkensgebraad met druiven

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de druiven. Rasp de de schil van 1 sinaasappel en pers het sap uit beide. Verwarm de solo en de olie in een pan en braad hierin het vlees. Voeg de uien toe en kruid af met pezo. Als het vlees gekleurd is, voeg dan het sinaasappelsap, 1/2 glas water, het bouillonblokje, de honing, chilipoeder en de sinaasappelzeste toe, breng aan de kook.
  • 2 Laat stoven tot het vlees gaar is en het vocht voor de helft is ingekookt, keer het vlees af en toe. Haal het vlees uit de pan, laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 Voeg de gepelde druiven toe aan de saus en laat goed verwarmen. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en voeg op het laatste moment toe aan de saus.
  • 4 Snij het vlees in plakken en verdeel over warme borden, lepel er de druivensaus over.
  • 5 Serveer met gebakken aardappelen of kroketjes.

Varkensgebraad met druiven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept