Blinde vinken met Achels abdijbier

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de blinde vinken in de hete solo een korst vormen en kruid ze met pezo.
  • 2 Voeg er de laurier, de tijm en de gesnipperde ui bij en laat deze glazig worden.
  • 3 Voeg het bier en het water toe
  • 4 Sluit de pan en laat dit ongeveer een half uurtje op een zacht vuurtje stoven.
  • 5 Schik het vlees op een schotel en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • 6 Verwijder laurier en tijm.
  • 7 Maak de saus aan met het maiszetmeel en breng indien nodig verder op smaak met pezo.
  • 8 Leg het vlees op warme borden en nappeer met de saus.
  • 9 Lekker met aardappelen, prinsessenbonen of met appelmoes. 1
  • 0 P.S. Ook tomatenpuree en enkele lepels madera (i.p.v. bier) zijn ingrediënten die het gerecht een andere smaak geven. 1
  • 1 Provencaalse kruidenmix kunnen eveneens de andere kruiden vervangen.

Blinde vinken met Achels abdijbier is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kippenfilet met abdijbier
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
varkenshaasje in abdijbier
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees In Abdijbier
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept