Zoek
Blinde vinken met Achels abdijbier
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 blinde vinken
50 gr solo bakken en braden
1 ui
1 takje tijm
1 laurierblad
maiszetmeel
33 cl Abdijbier, Achel blond
10 cl water
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Laat de blinde vinken in de hete solo een korst vormen en kruid ze met pezo.
2
Voeg er de laurier, de tijm en de gesnipperde ui bij en laat deze glazig worden.
3
Voeg het bier en het water toe
4
Sluit de pan en laat dit ongeveer een half uurtje op een zacht vuurtje stoven.
5
Schik het vlees op een schotel en houd het warm onder aluminiumfolie.
6
Verwijder laurier en tijm.
7
Maak de saus aan met het maiszetmeel en breng indien nodig verder op smaak met pezo.
8
Leg het vlees op warme borden en nappeer met de saus.
9
Lekker met aardappelen, prinsessenbonen of met appelmoes. 1
0
P.S. Ook tomatenpuree en enkele lepels madera (i.p.v. bier) zijn ingrediënten die het gerecht een andere smaak geven. 1
1
Provencaalse kruidenmix kunnen eveneens de andere kruiden vervangen.
Blinde vinken met Achels abdijbier is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kippenfilet met abdijbier
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
varkenshaasje in abdijbier
90 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees In Abdijbier
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept