1 Snij het varkenshaasje in 4 stukken. Bak ze in hete solo aan alle zijden goudbruin (ongeveer 5 minuten). Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met 2 dl abdijbier.
2 Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan. Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout). Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.
3 Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge kaas over en schuif enkele minuten onder de grill tot de kaas smelt. Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met maizena express.
4 Voor de liefhebbers: u kan aan de bereiding gebakken champignons toevoegen.
5 Serveer met kroketjes of frietjes.
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier is een recept van Solo Open Kitchen