2 Snij de aardappelen in hele dunne schijfjes van ongeveer 2 mm. Snipper het witloof fijn. Meng het gehakt samen met de eieren, het paneermeel en breng het op smaak met nootmuskaat en pezo. Snij de kaas in blokjes. Schik de schijfjes aardappelen in een grote diepe ovenschotel. Bedek het met de witloofsnippers. Verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat en pezo. Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot boven de aardappelen, dit is heel belangrijk anders zijn de aardappelen niet gaar! Tenslotte bedek je de schotel met het gehakt. Dek dit af met aluminiumfolie en schuif in de voorverwarmde oven. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en verdeel er de solo over in stukjes. Laat dit nog 30 minuten verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 minuten rusten, dien dit dan onmiddellijk op.
Ovenschotel met gehakt en witloof is een recept van Solo Open Kitchen