1 Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de stronkjes wassen. De helft van de solo laten smelten in een braadpan, de stronkjes witloof met aanhangend spoelwater naast elkaar op de panbodem schikken en even aanbakken. Een scheutje water erop gieten, kruiden met pezo en nootmuskaat en op smaak brengen met een beetje suiker, citroensap. Het deksel op de pan zetten en 20 minuten zachtjes laten smoren.
2 De knoflook en de rozemarijn even aanstoven in de rest van de boter en de lamskoteletjes 3 tot 4 minuten aan elke kant bakken. Kruiden met pezo. Ze uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.
3 De stronkjes witloof laten uitlekken en aan alle kanten bruin aanbakken in de vleespan. De pan deglaceren met het kookvocht en tweederde laten inkoken.
4 Vlees en witloof op de borden schikken en serveren met gebakken aardappeltjes. De saus er apart bijgeven.
Lamskoteletjes met knoflook en rozemarijn is een recept van Solo Open Kitchen