Rosbief met rösti

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de oven voor op 170°.
  • 2 Kruid het rundvlees flink met pezo en fijngesnipperde rozemarijn. Schroei rondom dicht in hete solo en doe het vlees over in een ovenschaal. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Schil de aardappelen en schaaf ze met een keukenmandoline in fijne strips. Was de aardappelen niet meer. Je hebt de zetmelen net nodig om de rösti mooi zijn vorm te doen behouden. Breng de aardappelstrips op smaak met pezo.
  • 4 Verwarm een grote pan en doe er een scheutje maïsolie in. Doe er de aardappelen bij en druk aan met een vork. Zet het vuur vervolgens lager en laat mooi goudbruin bakken. Omdraaien doe je best met een tussenstap. Keer de aardappelkoek om op een bord en laat hem vervolgens terug in de pan glijden.
  • 5 Pluk de veldsla, hak de noten en snijd het witloof en de appel in reepjes. Breng de salade op smaak met citroensap, wat olijfolie, pezo.
  • 6 Controleer of het vlees binnenin warm is. Prik daarvoor een scherp voorwerp in het centrum van de rosbief en laat het daar enkele seconden zitten. Voel vervolgens met je lip aan het voorwerp. Als het warm aanvoelt, is de rosbief voldoende gebakken.
  • 7 Laat het vlees 5 minuten rusten voor je het aansnijdt en serveer met de rösti, de salade en wat van het braadvocht.

Rosbief met rösti is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rode paprikasoep met broccolitosti
30 min-
Bekijk recept
Pompoenrösti
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Witte en pure chocolademousse cranberries
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Roerei Met R?sti En Tomaat
20-30 min -
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept