Kip met appel en olijven

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de drumsticks 10 min. in 1L kippenbouillon. Haal ze eruit en laat afkoelen. Wrijf ze in met olie, peper & zout. Leg ze op een rooster boven een braadslee. Roer de marinade. Bedruip er de boutjes mee. Laat 10 min. staan.
  • 2 Gril de drumsticks in ong. 10 min. goudbruin. Hou de ovendeur op een kier. Keer de boutjes geregeld en besprenkel telkens met marinade.
  • 3 Schil de appels en verwijder het klokkenhuis. Snij ze in vingerdikke plakken en besprenkel met citroensap. Bestrooi ze aan beide kanten met poedersuiker. Pel en halveer de rode ui. Snij in fijne plakjes.
  • 4 Stoof in een koekenpan de ui aan in een nootje boter. Verwijder de ui en hou even apart. Doe nog een nootje boter in de pan en bak de appelplakken aan beide kanten goudbruin. Hou de plakken even apart, neem de pan van het vuur en leg de olijven in de nog warme pan.
  • 5 Schik de kippenboutjes, de appel en de ui in een overschaal. giet het bakvocht in de pan met de olijven. Voeg wat water toe en laat even inkoken. Giet de saus en olijven over de kippenboutjes en werk af met verse tuinkruiden. Zet de ovenschotel nog 10 min. in de oven op 160°C. Verdeel de borden aan tafel. Serveer er gekookte aardappeltjes bij.

Kip met appel en olijven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept