2 Pel de tomaten snij in vier, verwijder de zaadjes.
3 Pel het sjalotje en snij in twee.
4 Pel het teentje knoflook en plet het met de platte kant van een koksmes.
5 Smelt de solo in een kookpot, deze moet iets groter zijn dan de 4 blinde vinken, er moet voldoende ruimte zijn voor de courgettenblokjes.
6 Als de solo schuimt vuur lager zetten, de blinde vinken rondom bruin bakken, zorg dat de boter niet aanbrand, eventueel nog wat solo toevoegen.
7 Voeg het slalotje en het geplette teentje look toe, deksel op de pot en 3 minuten laten stoven op een heel zacht vuur.
8 Teentje look verwijderen en de blokjes courgette rondom de blinde vinken strooien.
9 Alles kruiden met pezo en even laten stoven onder gesloten deksel.1
0 Draai de blinde vinken om en bevochtigen met wijn en water, totdat de courgetteblokjes bijna onderstaan.1
1 Laat onder gesloten deksel 8 minuten stoven.1
2 Draai de blinde vinken om en voeg nu de partjes tomaat en de tomatenpuree toe, indien te weinig vocht en beetje water toevoegen.1
3 Laat nog ongeveer 10 minuten stoven, de courgette moet een beetje krokant zijn, daarom regelmatig controleren.1
4 Proeven van de saus en indien te bitter (door de wijn) een beetje suiker toevoegen.1
5 Blinde vinken uit de pot halen en de saus eventueel bijkruiden en binden met aardappelzetmeel, voeg naar eigen smaak een scheutje light room light toe, roer om.1
6 De blinde vinken op warme borden leggen en daarover de saus met courgetteblokjes naperen, opdienen met gekookte aardappelen.