Vogelnestjes

6
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 We koken zes van de acht eieren gedurende 8 minuten, we laten ze afkoelen en pellen ze. Van de 2 overgebleven eieren scheiden we de dooiers van het eiwit. We mengen de dooiers samen met 100 gr paneermeel en fijngehakte peterselie onder het gehakt, afkruiden met pezo.
  • 2 We bedekken vervolgens de gepelde eieren met gehakt en rollen ze door het licht opgeklopt eiwit en paneermeel. We frituren de vogelnestje op 180° tot ze boven komen drijven.
  • 3 Deze eiergehaktballetjes zijn heerlijk bij een tomatensaus, frietjes of een stuk stokbrood.
  • 4 Tomatensaus:
  • 5 In een ruime kookpot fruiten we de ui met wat olijfolie gedurende 3 minuten glazig, voegen de look toe, dan de tomaten, tijm, laurierblad en bouillon, we laten de saus op een zacht vuur een 30 tal minuten sudderen. We roeren regelmatig.
  • 6 We verwijderen het laurierblad en het takje tijm en kruiden met pezo.
  • 7 Eventueel mixen we de saus met een staafmixer tot een gladde saus.

Vogelnestjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vogelnestjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse Aardappel Omelet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
30-60 min -
Bekijk recept

Vogelnestjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse Aardappel Omelet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
30-60 min -
Bekijk recept