1 We koken zes van de acht eieren gedurende 8 minuten, we laten ze afkoelen en pellen ze. Van de 2 overgebleven eieren scheiden we de dooiers van het eiwit. We mengen de dooiers samen met 100 gr paneermeel en fijngehakte peterselie onder het gehakt, afkruiden met pezo.
2 We bedekken vervolgens de gepelde eieren met gehakt en rollen ze door het licht opgeklopt eiwit en paneermeel. We frituren de vogelnestje op 180° tot ze boven komen drijven.
3 Deze eiergehaktballetjes zijn heerlijk bij een tomatensaus, frietjes of een stuk stokbrood.
4 Tomatensaus:
5 In een ruime kookpot fruiten we de ui met wat olijfolie gedurende 3 minuten glazig, voegen de look toe, dan de tomaten, tijm, laurierblad en bouillon, we laten de saus op een zacht vuur een 30 tal minuten sudderen. We roeren regelmatig.
6 We verwijderen het laurierblad en het takje tijm en kruiden met pezo.
7 Eventueel mixen we de saus met een staafmixer tot een gladde saus.