Hertenbiefstuk met Bordelaisesaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de Bordelaisesaus: Spekjes aanbakken. Sjalotjes toevoegen en meebakken. De wijn, het water en het bouillonblokje toevoegen. Kruiden met pezo. Tijmtakjes erbij doen. Opkoken en 15min laten sudderen. Tijmtakjes verwijderen. Saus aandikken en afwerken met rode peperbolletjes.
  • 2 Vlees bakken: Laat de solo smelten in een pan op een hoog vuur. Als de boter niet meer schuimt, de hertenbiefstuk langs beide kanten mooi aanbraden. Niet in prikken, want dan verliest de steak zijn vocht en droogt ie uit. Kruiden met pezo. De steak op een bord schikken en de saus erbij serveren.
  • 3 Lekker met gebakken oesterzwammen, en denaardappeltjes.

Hertenbiefstuk met Bordelaisesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Filet pur 'Kobe' met bordelaisesaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bordelaisesaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Bordelaisesaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bordelaisesaus
0 min
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept