1 Meng de sojasaus met de wijn, suiker, azijn en gesnipperde sjalotten en look en breng op smaak met pezo. Leg het vlees in de marinade en laat 24 uur trekken in de koelkast.
2 Volgende dag: verwarm de oven voor op 200°.
3 Smelt een lepel solo in een kookpot en stoof hierin de andijve, voeg wat citroensap toe en kruid met pezo.
4 Neem het vlees uit de marinade, wrijf het droog en laat het in de solo aan alle kanten mooi kleuren. Kruid bij met pezo en schik het met het braadvocht in een braadslee. Zet in het midden van de oven en laat ongeveer 50 minuten bakken, bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht. Neem uit de oven, leg het vlees op een warme schotel en laat even rusten onder aluminiumfolie. Giet de braadjus af in een pannetje en deglaceer de braadbodem met de marinade. Laat alles kort opkoken en bind met enkele klontjes hoeveboter, indien nodig ook met wat maïzena . Snijd het vlees in plakken, schik op warme borden en overgiet met de saus. Serveer met de gestoofde andijvie en gekookte aardappelen.
Gemarineerd varkensribstuk met andijvie is een recept van Solo Open Kitchen